Hagelschadescanner scant schadebedrag voor autoverzekering


In Nederland komt het af en toe voor dat er een zware hagelbui komt en als de hagelstenen dan zo groot zijn als knikkers, golfballen of zelfs tennisballen dan is het goed voor te stellen dat er sprake is van beschadigde auto’s. De hagelstenen veroorzaken op de daken van auto’s, maar ook aan de zijkanten en op de motorkap inslagen en daarmee is de schade aan de wagen een feit. Wie een beperkt cascodekking of allrisk autoverzekering heeft afgesloten, kan de schade vergoed krijgen. De schade aan de wagen kan op verschillende manieren worden vastgesteld, maar is vaak tijdrovend.

 

Daar is nu een oplossing voor gevonden in de vorm van een hagelschadescanner die onlangs bij de laagste zware hagelregen is ingezet. Vooral auto’s in Limburg en in Noord-Brabant hebben het moeten ontgelden. Interpolis in Helmond heeft daarom besloten voor het eerst gebruik te maken van een moderne hagelschadescanner die binnen enkele minuten een secure berekening kan maken van het schadebedrag dat via de autoverzekering geclaimd kan worden. Nadat de scanner is gebruikt om de hagelschade vast te stellen, kunnen de experts direct de schade herstellen. Mocht de scanner vaststellen dat de auto total loss is, dan wordt eerst de waarde bepaald en wordt het verzekerde bedrag aan de autobezitter uitbetaald. Er werden door Internpolis extra medewerkers ingezet om de schademeldingen in goede banen te leiden.

 

Overigens heeft het recente noodweer Achmea in de problemen gebracht met een extra grote kostenpost van 260 miljoen euro. De omvang van deze schade zorgt ervoor dat de verzekeraar onder meer op basis hiervan rode cijfers laat zien.

 Geschreven door Verzekeren.net op 12-07-2016