Fietsverzekering verdrievoudigt


Het percentage mensen dat een all-risk verzekering afsluiten voor hun fiets, is sinds het jaar 2010 bijna drie keer zo groot. In Nederland worden er per jaar 60.000 fietsen verzekerd.

Fietsen die verzekerd worden, zijn tussen de 500 euro en de 7500 euro waard. Ongeveer een derde van de mensen laat hun fiets alleen tegen diefstal verzekeren, 70% van hen verzekert hun fiets tegen schade en diefstal. Een fiets met een waarde rond de 2000 euro laten verzekeren voor één jaar tegen diefstal, kost je 44 euro.

Het verschilt nogal wat voor soort fietsen verzekerd worden. Het grootste deel van de verzekerde fietsen zijn stadfietsen (32%) en daarna komen de racefietsen (18%). Er worden ook verzekeringen afgesloten voor allerlei andere fietsen, zoals hybride fietsen, tandems, mountainbikes, vouwfietsen en elektrische fietsen.

Het zijn meestal de mannen die hun fiets verzekeren, 60% van de fietsen dat verzekerd is, is van een man, en 30% is van de vrouwen, de laatste 10% zijn verzekeringen voor bedrijven.
De meeste mensen sluiten hun fietsverzekering online af. Een klein deel gaat naar de fietsenhandel om hun fiets te verzekeren.
Een opmerkelijk detail is dat de klanten tussen de 50 en 55 jaar zijn. Veel 50-plussers fietsen graag, vandaar deze leeftijdscategorie. Er rijden dus heel wat sportieve vijftigers op een verzekerde fiets.Geschreven door Verzekeren.net op 21-01-2011