Mobieltje verzekeren?


Wil je een verzekering afsluiten op je nieuwe telefoontje? Denk nog eens een keer na voordat je dit meteen doet. Tweede Kamerlid van de PVDA, Mei Li Vos, beaamt dit. In het programma Radar werd afgelopen week onderzocht wat de voordelen en de nadelen zijn van een verzekering op je telefoon.

Als je je mobiele abonnement wilt verlengen of je wilt een nieuw abonnement aanvragen, dan mag je hier vaak een nieuwe telefoon bij uitkiezen. Je kunt ook gewoon een los toestel kopen en hier betaal je dan gewoon de normale prijs voor. Verkopers opperen vaak bij de duurdere telefoons om een extra verzekering erbij af te sluiten. Een verzekering tegen schades die buiten je garantie vallen, klinkt erg goed in de oren. Vaak denk je dat je verzekering alle mogelijke dingen dekt…

Vaak blijkt toch dat de verzekering niet alles dekt. Als er iets stuk gaat moet je hier vaak voor betalen of dat specifieke ongelukje wat je gemaakt hebt met je telefoon wordt net niet gedekt. Ook komt het vaak voor dat je je telefoon weken kwijt bent voor de reparatie.

Ook loopt die verzekering jaren door, ook al heb je hem alleen afgesloten voor dat desbetreffende toestel. Vaak gebeurt dit ongemerkt. Verzekeraars profiteren hier kostelijk van.
Je betaalt dus eigenlijk voor een verzekering die je niet meer nodig hebt. Je hebt dat toestel niet meer, dus je betaalt ook voor niet. Dit kan ongemerkt jaren doorlopen. Het is wel verplicht om de klant goed voor te lichten maar in de praktijk gebeurt dit weinig.

Veel telefoonverzekeringen worden aangeboden door buitenlandse verzekeraars. Nederlandse verzekeraars hebben een gedragscode. Zij mogen niet zomaar stilzwijgend verzekeringen door laten lopen. Dit geldt niet voor buitenlandse aanbieders. Denk hier dus goed over na!



Geschreven door Verzekeren.net op 17-02-2011